Imię i nazwisko
Adres
Twój e-mail
Telefon
PESEL
Miejsce urodzenia
Płatność ratalna
TAK
NIE
Rodzaj kursu
podstawowy (I stopnia)
II stopnia
psychodietetyki
podstawowy (I stopnia) + II stopnia 
I  + II stopnia + psychodietetyka
I stopnia + psychodietetyka
II stopnia i psychodietetyka
Dane do FV
Twoja wiadomość
ZAPISZ SIĘ
ZAPISZ SIĘ
Formularz został wysłany - dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

W celu rezerwacji uczestnictwa w kursie należy wypełnić poniższy formularz.

ZAPISZ SIĘ NA KURS

ZAPISZ SIĘ TELEFONICZNIE

NAPISZ DO NAS

KURS ONLINE: DIETETYKA PODSTAWOWY

Jak wygląda kurs?


 

KURS DIETETYKI PODSTAWOWY pozwala na zdobycie podstawowej wiedzy z zakresu żywienia człowieka.

Po ukończeniu kursu dietetyki podstawowego (zaliczeniu egzaminu) otrzymujesz legalny certyfikat oraz dyplom ukończenia kursu ze zdjęciem.

 

Wystawiony certyfikat oraz dyplom ukończenia kursu pozwala na podjęcie legalnej pracy jako specjalista żywienia we wszystkich krajach Unii Europejskiej (na życzenie wystawiamy certyfikat w języku angielskim oraz innych językach).

 

Ponieważ Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia (Centrum Kształcenia Ustawicznego) – posiada wpis do RIS (Rejestr Instytucji Szkoleniowych), również osoby posiadające status bezrobotnych mogą ubiegać się o zwrot kosztów szkolenia w Urzędzie Pracy.

Numer ewidencyjny wpisu RIS: 2.24/00211/2014

 

Zapisując się na kurs przydzielamy każdemu kursantowi indywidualnego dietetyka prowadzącego, który podczas trwania kursu odpowiada na pytania i udziela niezbędnych porad i konsultacji. Nie musisz czekać na zebranie się grupy szkoleniowej.
Nasz atut to indywidualne podejście do każdego kursanta.

 

 

CO ZAWIERA KURS?


Kurs dietetyki podstawowy składa się z 5 sesji opracowanych w formie ponad 400 slajdów bogato ilustrowanych prezentacji multimedialnych oraz materiałów w formie e-booków (format pdf) zawartych w 16 skoroszytach (łącznie ponad 250 stron).

 

Materiały zawierają tabele, normy żywienia, przykłady jadłospisów, zadania.

Cały kurs trwa 50 h dydaktycznych.

Materiały otrzymujesz droga elektroniczną. Istnieje również możliwość wysłania materiałów pocztą polską (za dodatkową opłatą - zobacz cennik) – otrzymujesz wówczas 16 wydrukowanych książeczek i płytę z nagranymi prezentacjami oraz zadaniami.

 

 

Do kogo skierowany jest kurs (wymagania dla uczestników)?


Kurs skierowany jest do wszystkich zainteresowanych zdrowiem, zdrowym żywieniem, którzy wiążą swoja przyszłość zawodową z dietetyką i profilaktyką zdrowia. Mogą wziąć w nim udział zarówno osoby nie związane wcześniej z dietetyką ale także, lekarze, pielęgniarki, fizjoterapeuci itp.
 

 

 

Co zyskujesz kończąc kurs?


Ukończenie kursu pozwala na podjęcie legalnej pracy jako specjalista żywienia we wszystkich krajach Unii Europejskiej (na życzenie wystawiamy certyfikat w języku angielskim oraz innych językach). Kurs upoważnia do podjęcia pracy w klubach fitness, ośrodkach sportu i rekreacji, gabinetach dietetycznych, sklepach ze zdrową żywnością.
Po ukończeniu kursu masz także prawo do prowadzenia własnej działalności gospodarczej związanej z dietetyką, suplementacją itp.
Kurs dietetyki online daje takie same kwalifikacje jak kurs stacjonarny.

 

 

KOSZT


CENA KURSU REGULARNA:

700 zł

 

Jak to wygląda w praktyce?


  1. Po otrzymaniu materiałów szkoleniowych masz nielimitowany czas na udzielenie odpowiedzi na wszystkie pytania i rozwiązanie zadań.
  2. Czas trwania kursu zależy wyłącznie od kursantów, nie narzucamy reżimu czasowego.
  3. Każda sesja zawiera zestaw pytań i zadań na które uczestnik kursu jest zobowiązany udzielić odpowiedzi. Odpowiedzi wysyłamy mailowo do dietetyka prowadzącego na kartach odpowiedzi które dołączone są do każdej sesji, dietetyk prowadzący po sprawdzeniu zadań przesyła informację o zaliczeniu poszczególnych sesji lub konieczności poprawienia zadań wg wskazówek których udzieli.
  4. Po zaliczeniu wszystkich sesji otrzymujesz informacje o zaliczeniu kursu.
  5. Dyplom wysyłany jest poczta polska do 21 dni roboczych, od momentu otrzymania zdjęcia po zaliczeniu kursu.
  6. Na dyplomie nie ma informacji o formie ukończenia kursu.

 

 

PROGRAM KURSU


  1. SESJA
    1. Podstawy żywienia człowieka (omówienie składników odżywczych, witamin, minerałów, rola wody w organizmie człowieka, gospodarka wodno-elektrolitowa)
    2. Przemiana materii i wydatek energetyczny. Klasyfikacja i charakterystyka diet.(Dział ten omawia w jaki sposób obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne dla osób o różnej aktywności fizycznej. Omawiane są również diety wg aktualnej klasyfikacji diet – m.in dieta łatwo strawna, bogatoresztkowa, dieta odchudzająca i in. )
    3. Omówienie diet alternatywnych, plusy i minusy stosowania diet alternatywnych, m.in.; dieta Dukana, dieta kopenhaska i in.
    4. Żywność funkcjonalna. (Omawiamy inne niż odżywcze znaczenie żywności, m in. znaczenie lecznicze, probiotyki, prebiotyki, działanie czosnku, jeżówki purpurowej, miodów itp.)
    5. Zasady planowania jadłospisów. (Dokładnie omawiamy w jaki sposób zaplanować prawidłowy jadłospis, zarówno dla chorych jak i zdrowych )
  2. SESJA
    1. 2.1 Metody oceny stanu odżywienia i sposobu odżywiania.(Omawiamy jakie badania należy wykonać w gabinecie dietetyka w celu weryfikacji niedożywienia lub chorób dietozależnych, oceniamy sposób żywienia – poznacie różnego rodzaju metody oceny sposobu żywienia )
    2. Postępowanie dietetyczne w wybranych chorobach przewodu pokarmowego i układu krążenia. (Sesja zawiera dokładne informacje na temat produktów wskazanych i przeciwwskazanych w chorobach wyżej wymienionych układów, podpowiadamy jak dobrać kaloryczność oraz jak przygotować poszczególne dania.)
    3. Postępowanie dietetyczne w otyłości i cukrzycy. (Szeroko omawiamy jak przygotować prawidłową dietę odchudzającą dla kobiet, mężczyzn i dzieci)
  3. SESJA
    1. Żywienie osób aktywnie uprawiających sport.
    2. DIETETYKA SPORTOWA NOWOŚĆ !!! (Omawiamy zapotrzebowanie za białko, tłuszcze, węglowodany w różnych dziedzinach sportu, poznacie w jaki sposób przygotować samodzielnie napoje sportowe, dowiecie się jak uniknąć stosowania odżywek zachowując prawidłową dietę, omówimy szczegółowo wybrane odżywki dla sportowców oraz suplementy sportowe.)
    3. Żywienie osób starszych. (Poznanie wiele schorzeń wieku starczego oraz dowiecie się jak sobie z nimi radzić pod względem żywieniowym)
  4. SESJA
    1. Żywienie kobiet w ciąży, karmiących i dzieci. (Prześledzimy życie człowieka od poczęcia do 3 roku życia, a także wiek szkolny, oraz młodzieńczy. Dowiecie się jakie powinny być prawidłowe przyrosty masy i wzrostu niemowląt i małych dzieci, poznacie najnowsze schematy żywienia kobiet ciężarnych i karmiących oraz niemowląt i małych dzieci.)
  5. SESJA
    1. Edukacja Żywieniowa, praktyka w indywidualnym poradnictwie żywieniowym. (Poznacie zasady funkcjonowania placówek żywienia, w tym poradni żywieniowych, poznacie najczęściej zadawane pytania przez pacjentów, dowiecie się jak motywować pacjenta do odchudzania itd.)

 

 

Akceptuję regulamin Instytutu Dietetyki i Promocji Zdrowia Katarzyna Kaszyca

Wszelkie prawa zastrzeżone dla Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia by SPECTRUM MARKETING © 2016

  +48 787 323 370

 

    rejestracja@instytutdietetyki.pl

 

GABINET W TYCHACH

 

ul. Owczarska 9
43-100 Tychy

 

 

 

 

 

GABINET W KATOWICACH

 

ul. Podgórna 4
40-008
Katowice

GABINET W ZABRZU

 

ul. Wolności 338b
41-811 Zabrze

Niedługo znajdziesz nas także w Sosnowcu, Gliwicach i Bielsku-Białej.

GODZINY OTWARCIA:

 

poniedziałek 08:00 – 20:00
wtorek 08:00 – 20:00
środa 08:00 – 20:00
czwartek 08:00 – 20:00
piątek 08:00 – 16:00

 

NASZE SIEDZIBY

DOŁĄCZ DO NAS W SIECI:

KONTAKT:

Nasi Partnerzy:

 

DANE DO PRZELEWÓW:

 

Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia

41-409 Mysłowice, Kosztowska 27

ING BANK ŚLĄSKI: 50 1050 1399 1000 0091 4749 5429


Kod Swift ING Banku Śląskiego czyli: INGBPLPW
IBAN tworzymy poprzez dodanie tylko liter PL przed numerem rachunku.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

ZAPISZ MNIE
ZAPISZ MNIE
Witaj w Naszym gronie :)
Jeżeli nie podasz nam swojego maila, to nie
mamy jak do Ciebie pisać.

tel. 787 323 370

NAPISZ DO NAS