KANAPKA Z SZYNKĄ I SEREM


POTRZEBUJESZ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 

  • 50 g Chleb Graham

  • 60 g Polędwica sopocka

  • 15 g Ser żółty  np. "Gouda"

  • 10 g Margaryna kubkowa miękka np."Rama"

  • 20 g Sałata

  • 60 g Jaja kurze całe

 

Jajko ugotować według uznania- może być na miękko lub na twardo.    
Sałatę można zastąpić innym ulubionym warzywem np. pomidorem.    
Chleb graham można zamienić na bułkę grahamkę.                                                      

 

1 ŚNIADANIE

JOGURT Z OWOCAMI I SŁONECZNIKIEM


POTRZEBUJESZ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 

 

  • 150 g Jogurt naturalny 2% tłuszczu

  • 125 g Borówki 

  • 15 g Słonecznik, nasiona

 

 

 

Jogurt zmieszać z owocami, posypać ziarnami słonecznika. Zamiast borówek można dać kiwi, jabłko lub mrożone truskawki.                                                 

 

2 ŚNIADANIE

OWOC PLUS ORZECHY


POTRZEBUJESZ

INSTRUKCJA

 

  • 110 g Grejfrut biały

  • 30 g Orzechy laskowe lub włoskie

 

Połączyć i zajadać wszystko razem. Smacznego!                       

 

PRZEKĄSKA

TORTILLA Z KURCZAKIEM 


POTRZEBUJESZ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 

  • 62 g Placek tortilli razowej

  • 24 g Serek homogenizowany

  • 75 g Jogurt 2% tłuszczu

  • 20 g Sałata lodowa lub rukola lub roszponka

  • 120 g Mięso z piersi kurczaka bez skóry

  • 10 g Oliwa do grillowania kurczaka

  • 50 g Ogórek; koperek, pieprz, sól do smaku

  • 50 g Papryka, papryka, pomidor

 

 

Jeden placek tortilli podgrzać na patelni. Posmarować 2 łyżkami serka homogenizowanego wymieszanego z 3 łyżkami jogurtu naturalnego i posiekanym koperkiem. Na wierzchu ułóżyć garść rukoli, roszponki lub sałaty lodowej,grillowanego kurczaka, kilka plasterków ogórka, pół pomidora, ćwiartkę papryki. Doprawić pieprzem i zwinąć w rulon. Warzywa, które zostaną przydadzą się na wieczorną sałatkę.
                                

 

OBIAD

SAŁATKA   


POTRZEBUJESZ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

 

  • 50 g Chleb Graham

  • 15 g Ser żółty

  • 75 g Jogurt 2% tłuszczu

  • 50 g Pomidor

  • 50 g Ogórek

  • 20 g Sałata, koperek

Warzywa pokroić wg uznania, polać dipem z jogurtu i koperku.                    

 

KOLACJA

BRZMI PYSZNIE?

MASZ APETYT NA WIĘCEJ?

UMÓW SIĘ NA

PIERWSZE SPOTKANIE

Z DIETETYKIEM

PRZYKŁADOWY DZIEŃ DIETY POD KĄTEM CUKRZYCY

Wszelkie prawa zastrzeżone dla Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia by SPECTRUM MARKETING © 2016

  +48 787 323 370

 

    rejestracja@instytutdietetyki.pl

 

GABINET W TYCHACH

 

ul. Owczarska 9
43-100 Tychy

 

 

 

 

 

GABINET W KATOWICACH

 

ul. Podgórna 4
40-008
Katowice

GABINET W ZABRZU

 

ul. Wolności 338b
41-811 Zabrze

Niedługo znajdziesz nas także w Sosnowcu, Gliwicach i Bielsku-Białej.

GODZINY OTWARCIA:

 

poniedziałek 08:00 – 20:00
wtorek 08:00 – 20:00
środa 08:00 – 20:00
czwartek 08:00 – 20:00
piątek 08:00 – 16:00

 

NASZE SIEDZIBY

DOŁĄCZ DO NAS W SIECI:

KONTAKT:

Nasi Partnerzy:

 

DANE DO PRZELEWÓW:

 

Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia

41-409 Mysłowice, Kosztowska 27

ING BANK ŚLĄSKI: 50 1050 1399 1000 0091 4749 5429


Kod Swift ING Banku Śląskiego czyli: INGBPLPW
IBAN tworzymy poprzez dodanie tylko liter PL przed numerem rachunku.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

ZAPISZ MNIE
ZAPISZ MNIE
Witaj w Naszym gronie :)
Jeżeli nie podasz nam swojego maila, to nie
mamy jak do Ciebie pisać.

tel. 787 323 370

NAPISZ DO NAS