FASOLOVE BROWNIE

 

 

Składniki na 1 porcję

 

Fasola czerwona 220 g (1 puszka - odsączona)


Banan 120 g (1 sztuka)


Jajko 100 g (2 sztuki)


Kakao 30 g (3 łyżki)


Ksylitol 60 g (4 łyżki)


Soda oczyszczona 6 g (1 płaska łyżeczka)


Olej kokosowy 30 g (3 łyżeczki)


Czekolada gorzka 70% 50 g (ok 5 kostek)


Orzechy laskowe 30 g (2 łyżki)


Truskawki 35 g (1/2 garści)


Płatki kokosowe 3g (1/2 łyżki)
Przyprawy: cynamon, kardamon
Do dekoracji: mięta, płatki kokosowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

 

Fasolę dokładnie opłukać i przesypać do miski, banana obrać, pokroić w mniejsze kawałki i dodajać do fasoli.
Następnie dodać jaja, olej kokosowy, kakao, sodę i ksylitol, cynamon, kardamon. Blendować wszystko na gładką masę (7-10 minut).Do przygotowanej masy dodać pokrojone drobno gorzką orzechy laskowe. Całość przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie keksowa) i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 60 minut. Rozpuścić czekoladę, polać po gotowym i ostudzonym cieście. Udekorować płatkami kokosa, truskawkami i miętą.

 

 

 

 

Wartości odżywcze całej porcji:

 

Kalorie:                                   1485 kcal

Białko:                                             42,4 g

Tłuszcz:                                               90 g

Węglowodany:                             150 g

Błonnik:                                              22 g

 

Wartości odżywcze jednej porcji:

 

Kalorie:                                   148,5 kcal

Białko:                                             4,24 g

Tłuszcz:                                              9,0 g

Węglowodany:                            15,0 g

Błonnik:                                              2,2 g

 

 

 

 

 

IZABELA DUDZIK

opracowała przepisy i artykuł

kategoria: deser

 

 

 

23 maja 2018

FASOLOVE BROWNIE

Z serii Zdrowy Blog:

14 sierpnia 2018
CIASTKA SŁONECZNIKOWE Składniki na 1 porcję Słonecznik łuskany - 200 g (20,0 x łyżka) Jajka - 112 g (2 x sztuka) Daktyle - 30 g Sposób przygotowania: Słonecznik zblendować na
06 sierpnia 2018
ZUPA KREM   Kolejnym produktem sprawdzanym przez naszego dietetyka jest cała gama zup krem z sieci Biedronka. W dzisiejszej odsłonie zupa cukiniowa z dodatkiem wędzonego pstrąga (również do nabycia w Biedronce)

COŚ NA DESER:

UMÓW SIĘ TELEFONICZNIE

NAPISZ DO NAS

Dołącz do nas na:

 

 

 

 

ZAPISZ MNIE
ZAPISZ MNIE
Witaj w Naszym gronie :)
Jeżeli nie podasz nam swojego maila, to nie
mamy jak do Ciebie pisać.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

Wszelkie prawa zastrzeżone dla Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia by SPECTRUM MARKETING © 2016

  +48 787 323 370

 

    rejestracja@instytutdietetyki.pl

 

GABINET W TYCHACH

 

ul. Owczarska 9
43-100 Tychy

 

 

 

 

 

GABINET W KATOWICACH

 

ul. Podgórna 4
40-008
Katowice

GABINET W ZABRZU

 

ul. Wolności 338b
41-811 Zabrze

Niedługo znajdziesz nas także w Sosnowcu, Gliwicach i Bielsku-Białej.

GODZINY OTWARCIA:

 

poniedziałek 08:00 – 20:00
wtorek 08:00 – 20:00
środa 08:00 – 20:00
czwartek 08:00 – 20:00
piątek 08:00 – 16:00

 

NASZE SIEDZIBY

DOŁĄCZ DO NAS W SIECI:

KONTAKT:

Nasi Partnerzy:

 

DANE DO PRZELEWÓW:

 

Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia

41-409 Mysłowice, Kosztowska 27

ING BANK ŚLĄSKI: 50 1050 1399 1000 0091 4749 5429


Kod Swift ING Banku Śląskiego czyli: INGBPLPW
IBAN tworzymy poprzez dodanie tylko liter PL przed numerem rachunku.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

ZAPISZ MNIE
ZAPISZ MNIE
Witaj w Naszym gronie :)
Jeżeli nie podasz nam swojego maila, to nie
mamy jak do Ciebie pisać.

tel. 787 323 370

NAPISZ DO NAS