Chleb żytni razowy 70 g (2 x kromka)
Papryka czerwona 50 g (kilka podłużnych plastrów)
Ogórek zielony 30 g (kilka plastrów)
Awokado 70 g (1/2 sztuki)
Jajko 100 g (2 x sztuka)
Burak 60 g (kilka plastrów)
Passata pomidorowa 15 g (1 x łyżka)
Małą patelnię podlać wodą, gdy zawrze wbić jajka. Przykryć pokrywką i poczekać, aż się zetną. Kanapki Przesmarować passatą pomidorową, obłożyć awokado, dodać plastry buraka, papryki i ogórka. Jajko przełożyć na wierzch kanapki. Całość posypać ziołami (czubrica zielona lub inne lubiane zioła), pieprzem ziołowym i solą morską.
Kalorie: 462 kcal
Białko: 20,4 g
Tłuszcz: 22 g
Węglowodany: 41 g
Błonnik: 10,6 g
opracowała przepisy i artykuł
kategoria: śniadania
Z serii Zdrowy Blog:
CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?
ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA
ul. Owczarska 9
43-100 Tychy
ul. Wolności 338b
41-811 Zabrze
ul. Stanisława Moniuszki 20
41-902 Bytom
poniedziałek 08:00 – 16:00
wtorek 08:00 – 16:00
środa 12:00 – 20:00
czwartek 12:00 – 20:00
piątek 12:00 – 16:00
Inne godziny pracy rejestracji są uzależnione od godzin pracy dietetyków.
NASZE SIEDZIBY
Nasi Partnerzy:
Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia
41-409 Mysłowice, Kosztowska 27
ING BANK ŚLĄSKI: 50 1050 1399 1000 0091 4749 5429
Kod Swift ING Banku Śląskiego czyli: INGBPLPW
IBAN tworzymy poprzez dodanie tylko liter PL przed numerem rachunku.
CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?
ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA