KASZA JAGLANA Z WARZYWAMI, KIEŁKAMI I NASIONAMI CHIA

 

 

 

Składniki na 1 porcję

Sól (biała) - 2 g (2 x Szczypta)

Cukinia - 70 g (0.23 x Sztuka)

Kiełki rzodkiewki - 3 g (0.38 x Łyżka)

Olej rzepakowy - 5 g (0.5 x Łyżka)

Kasza jaglana - 30 g (2.31 x Łyżka)

Papryka czerwona (świeża) - 70 g (0.5 x Sztuka)

Por - 40 g (0.29 x Sztuka)

Suszone pomidory - 30 g (4.29 x Sztuka)

Nasiona chia - 5 g (1 x Łyżeczka)

Pieprz biały - 2 g (2 x Szczypta)

 

 

 

Sposób przygotowania:

 

Kaszę jaglaną przepłucz obficie w gorącej wodzie - straci wówczas gorzki posmak. Zalej wodą i gotuj do miękkości. Warzywa pokrój w kostkę i podsmaż krótko na oleju, tak by jedynie puściły sok - powinny być lekko twarde. Przypraw, podawaj posypane kiełkami i chia.

 

 

 

 

Wartości odżywcze:

 

Kalorie:                                  296,6 kcal

Białko:                                             11,2 g

Tłuszcz:                                                 9 g

Węglowodany:                          40,8 g

Błonnik:                                          10,1 g

Żelazo:                                                6 mg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KATARZYNA KASZYCA

opracowała przepisy i artykuł

kategoria: śniadanie

 

 

29 stycznia 2018

KASZA JAGLANA Z WARZYWAMI, KIEŁKAMI I NASIONAMI CHIA

Z serii Zdrowy Blog:

20 lutego 2018
DZIEŃ KOBIET W INSTYTUCIE DIETETYKI   Dzień kobiet to idealny czas na to, aby o siebie zadbać. Aby w tym pomóc przygotowaliśmy dla Pań specjalną ofertę na ten dzień.   Zapraszamy wszystkie
16 lutego 2018
Nowe normy Żywienia dla populacji Polski 2017   Instytut Żywności i Żywienia przygotował nowelizację norm żywienia dla populacji Polski. Wcześniejsza aktualizacja miała miejsce w 2012 roku. Kolejna jest planowana na rok

COŚ NA DESER:

UMÓW SIĘ TELEFONICZNIE

NAPISZ DO NAS

Dołącz do nas na:

 

 

 

 

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

Wszelkie prawa zastrzeżone dla Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia by SPECTRUM MARKETING © 2016

  +48 787 323 370

 

    rejestracja@instytutdietetyki.pl

 

GABINET W TYCHACH

 

ul. Owczarska 9
43-100 Tychy

 

 

 

 

 

GABINET W KATOWICACH

 

ul. Podgórna 4
40-008
Katowice

GABINET W ZABRZU

 

ul. Wolności 338b
41-811 Zabrze

Naszymi klientami są również mieszkańcy takich miast jak: Sosnowiec, Gliwice, Bielsko-Biała.

GODZINY OTWARCIA:

 

poniedziałek 08:00 – 20:00
wtorek 08:00 – 20:00
środa 08:00 – 20:00
czwartek 08:00 – 20:00
piątek 08:00 – 16:00

 

NASZE SIEDZIBY

DOŁĄCZ DO NAS W SIECI:

KONTAKT:

Nasi Partnerzy:

 

DANE DO PRZELEWÓW:

 

Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia

41-409 Mysłowice, Kosztowska 27

ING BANK ŚLĄSKI: 50 1050 1399 1000 0091 4749 5429


Kod Swift ING Banku Śląskiego czyli: INGBPLPW
IBAN tworzymy poprzez dodanie tylko liter PL przed numerem rachunku.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

tel. 787 323 370

NAPISZ DO NAS