WRÓĆ DO AKTUALNOŚCI

WRÓĆ DO PRZEPISÓW KULINARNYCH

WRÓĆ DO ZDROWEGO BLOGA

MAKARON Z POMIDORKAMI, OLIWKAMI, RUKOLĄ Z SEREM KOZIM I BURAKIEM

 

 

Składniki na 1 porcję

 

Makaron kokardki 45 g (1/2 szklanki)


Burak 90 g (1/2 szklanki)


Oliwki 25 g (10 sztuk)


Rukola 5 g (1 garść)


Ser kozi 50 g (2 plastry)


Ocet balsamiczny 3 g (1 łyżeczka)
Przyprawy: pieprz ziołowy, papryka słodka, papryka ostra, sól morska, czubrica zielona

 

 

 

Sposób przygotowania:

 

Makaron ugotować zgodnie z przepisem, wyłożyć na talerz. Rukolę umyć i dołożyć do makaronu. Pomidorki pokroić i wrzucić na talerz, dodać oliwki. Ser kozi pokroić lub poszarpać, posypać. Dodać przyprawy, skropić oliwą i octem balsamicznym

 

 

 

 

Wartości odżywcze:

 

Kalorie:                                      378 kcal

Białko:                                             13,5 g

Tłuszcz:                                           16,1 g

Węglowodany:                          34,5 g

Błonnik:                                             6,8 g

 

 

 

 

 

 

IZABELA DUDZIK

opracowała przepisy i artykuł

kategoria: śniadanie

 

 

 

23 maja 2018

MAKARON Z POMIDORKAMI, OLIWKAMI, RUKOLĄ Z SEREM KOZIM I BURAKIEM

Z serii Zdrowy Blog:

09 października 2018
KASZA JAGLANA W SŁOIKU
08 października 2018
SAŁATKA Z PIECZONĄ DYNIĄ, SEREM FETA, ORZECHAMI I SZPINAKIEM Składniki na porcję: Dynia - 100 g (0.5 x Porcja) Ser typu "Feta" - 20 g (0.4 x Porcja) Kasza jęczmienna,

COŚ NA DESER:

Dołącz do nas na:

 

 

 

 

ZAPISZ MNIE
ZAPISZ MNIE
Witaj w Naszym gronie :)
Jeżeli nie podasz nam swojego maila, to nie
mamy jak do Ciebie pisać.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

Wszelkie prawa zastrzeżone dla Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia by SPECTRUM MARKETING © 2016

  +48 787 323 370

 

    rejestracja@instytutdietetyki.pl

 

GABINET W TYCHACH

 

ul. Owczarska 9
43-100 Tychy

 

 

 

 

 

GABINET W KATOWICACH

 

ul. Podgórna 4
40-008
Katowice

GABINET W ZABRZU

 

ul. Wolności 338b
41-811 Zabrze

Niedługo znajdziesz nas także w Sosnowcu, Gliwicach i Bielsku-Białej.

GODZINY OTWARCIA:

 

poniedziałek 08:00 – 20:00
wtorek 08:00 – 20:00
środa 08:00 – 20:00
czwartek 08:00 – 20:00
piątek 08:00 – 16:00

 

NASZE SIEDZIBY

DOŁĄCZ DO NAS W SIECI:

KONTAKT:

Nasi Partnerzy:

 

DANE DO PRZELEWÓW:

 

Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia

41-409 Mysłowice, Kosztowska 27

ING BANK ŚLĄSKI: 50 1050 1399 1000 0091 4749 5429


Kod Swift ING Banku Śląskiego czyli: INGBPLPW
IBAN tworzymy poprzez dodanie tylko liter PL przed numerem rachunku.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

ZAPISZ MNIE
ZAPISZ MNIE
Witaj w Naszym gronie :)
Jeżeli nie podasz nam swojego maila, to nie
mamy jak do Ciebie pisać.

tel. 787 323 370

NAPISZ DO NAS

SKLEP ONLINE