NALEŚNIKI ALA SHREK

 

 

 

Składniki na 1 porcję

 

 

Mleko krowie lub roślinne  - 70 g (0,3 x szklanka)

Jajko - 56 g (1 x sztuka)

Szpinak  - 50 g (2 x garść)

Mąka jaglana - 40 g (4 x łyżka)

Migdały - 10 g (0,7 x sztuka)

Olej rzepakowy - 5 g (0,5 x łyżka)

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

 

Składniki zblendować. Smażyć na patelni teflonowej na rozgrzanym oleju.

 

 

 

 

Wartości odżywcze całej porcji:

 

Kalorie:                                       380 kcal

Białko:                                             17,2 g

Tłuszcz:                                          18,3 g

Węglowodany:                           34,2 g

Błonnik:                                              4,7 g

Żelazo:                                           4,5 mg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

opracowała przepisy i artykuł

mgr KATARZYNA KASZYCA

kategoria: deser

 

 

 

19 czerwca 2018

NALEŚNIKI ALA SHREK

Z serii Zdrowy Blog:

14 sierpnia 2018
CIASTKA SŁONECZNIKOWE Składniki na 1 porcję Słonecznik łuskany - 200 g (20,0 x łyżka) Jajka - 112 g (2 x sztuka) Daktyle - 30 g Sposób przygotowania: Słonecznik zblendować na
06 sierpnia 2018
ZUPA KREM   Kolejnym produktem sprawdzanym przez naszego dietetyka jest cała gama zup krem z sieci Biedronka. W dzisiejszej odsłonie zupa cukiniowa z dodatkiem wędzonego pstrąga (również do nabycia w Biedronce)

COŚ NA DESER:

UMÓW SIĘ TELEFONICZNIE

NAPISZ DO NAS

Dołącz do nas na:

 

 

 

 

ZAPISZ MNIE
ZAPISZ MNIE
Witaj w Naszym gronie :)
Jeżeli nie podasz nam swojego maila, to nie
mamy jak do Ciebie pisać.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

Wszelkie prawa zastrzeżone dla Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia by SPECTRUM MARKETING © 2016

  +48 787 323 370

 

    rejestracja@instytutdietetyki.pl

 

GABINET W TYCHACH

 

ul. Owczarska 9
43-100 Tychy

 

 

 

 

 

GABINET W KATOWICACH

 

ul. Podgórna 4
40-008
Katowice

GABINET W ZABRZU

 

ul. Wolności 338b
41-811 Zabrze

Niedługo znajdziesz nas także w Sosnowcu, Gliwicach i Bielsku-Białej.

GODZINY OTWARCIA:

 

poniedziałek 08:00 – 20:00
wtorek 08:00 – 20:00
środa 08:00 – 20:00
czwartek 08:00 – 20:00
piątek 08:00 – 16:00

 

NASZE SIEDZIBY

DOŁĄCZ DO NAS W SIECI:

KONTAKT:

Nasi Partnerzy:

 

DANE DO PRZELEWÓW:

 

Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia

41-409 Mysłowice, Kosztowska 27

ING BANK ŚLĄSKI: 50 1050 1399 1000 0091 4749 5429


Kod Swift ING Banku Śląskiego czyli: INGBPLPW
IBAN tworzymy poprzez dodanie tylko liter PL przed numerem rachunku.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

ZAPISZ MNIE
ZAPISZ MNIE
Witaj w Naszym gronie :)
Jeżeli nie podasz nam swojego maila, to nie
mamy jak do Ciebie pisać.

tel. 787 323 370

NAPISZ DO NAS