Sałata lodowa - 50 g (2.5 x Liść)
(na zdjęciach sałata batawska)
Bób - 70 g (0.88 x Garść)
Słonecznik, nasiona, łuskane - 10 g (1 x Łyżka)
Żurawina suszona - 20 g (1.67 x Łyżka)
Pomidory koktajlowe - 70 g (3.5 x Sztuka)
Jagody goji (suszone) - 10 g (1.25 x Łyżka)
Papryka czerwona - 40 g (0.29 x Sztuka)
Miód pszczeli - 5 g (0.21 x Łyżka)
Ocet jabłkowy z dojrzałych jabłek - 10 g (3.33 x Łyżeczka)
Musztarda - 5 g (0.5 x Łyżeczka)
Oliwa z oliwek - 5 g (0.5 x Łyżka)
Zioła prowansalskie - 3 g (1 x Łyżeczka)
Bób ugotuj w lekko osolonej wodzie. Obierz z łupinek. Bób należy obierać jeszcze ciepły.
Warzywa pokrój dowolnie. Wymieszaj wszystkie składniki na talerzu.
DRESSING: wymieszaj ocet, oliwę, musztardę, miód i zioła prowansalskie.
Kalorie: 311 kcal
Białko: 10,8 g
Tłuszcz: 10,6 g
Węglowodany: 39,8 g
Błonnik: 9,3 g
Żelazo: 3,3 mg
opracowała przepisy i artykuł
kategoria: sałatka
Z serii Zdrowy Blog:
CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?
ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA
ul. Owczarska 9
43-100 Tychy
ul. Wolności 338b
41-811 Zabrze
poniedziałek 08:00 – 16:00
wtorek 12:00 – 16:00
środa 12:00 – 16:00
czwartek 12:00 – 16:00
piątek 12:00 – 20:00
Inne godziny pracy rejestracji są uzależnione od godzin pracy dietetyków.
NASZE SIEDZIBY
Nasi Partnerzy:
Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia
41-409 Mysłowice, Kosztowska 27
ING BANK ŚLĄSKI: 50 1050 1399 1000 0091 4749 5429
Kod Swift ING Banku Śląskiego czyli: INGBPLPW
IBAN tworzymy poprzez dodanie tylko liter PL przed numerem rachunku.
CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?
ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA