Papryka czerwona - 70 g (0.5 x Sztuka)
Dynia - 80 g (0.4 x Porcja)
Jaja kurze całe - 112 g (2 x Sztuka)
Oliwki zielone, marynowane, konserwowe - 15 g (1 x Łyżka)
Passata pomidorowa (przecier) - 50 g (0.5 x Porcja)
Chleb żytni na zakwasie - 60 g (2 x Kromka)
Olej z lnianki (Olej rydzowy) - 5 g (1 x Łyżeczka)
Na patelnię wlać passatę, wrzucić oliwki, dodać pokrojoną w paski paprykę. Przyprawić solą morską, papryką słodką/ostrą, czosnkiem, czubricą zieloną. Wbić jajka i przykryć pokrywką. Poczekać do ścięcia białka. Upieczoną dynię dodać do całości. Pokruszyć pieczywa i polać olejem rydzowym.
Kalorie: 420,8 kcal
Białko: 20,0 g
Tłuszcz: 19,5 g
Węglowodany: 36,0 g
Błonnik: 8,1 g
opracowała przepisy i artykuł
kategoria: śniadanie
Z serii Zdrowy Blog:
CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?
ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA
ul. Owczarska 9
43-100 Tychy
ul. Wolności 338b
41-811 Zabrze
ul. Stanisława Moniuszki 20
41-902 Bytom
poniedziałek 08:00 – 16:00
wtorek 08:00 – 16:00
środa 12:00 – 20:00
czwartek 12:00 – 20:00
piątek 12:00 – 16:00
Inne godziny pracy rejestracji są uzależnione od godzin pracy dietetyków.
NASZE SIEDZIBY
Nasi Partnerzy:
Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia
41-409 Mysłowice, Kosztowska 27
ING BANK ŚLĄSKI: 50 1050 1399 1000 0091 4749 5429
Kod Swift ING Banku Śląskiego czyli: INGBPLPW
IBAN tworzymy poprzez dodanie tylko liter PL przed numerem rachunku.
CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?
ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA