Jak wygląda szkolenie?


 

Szkolenie ma charakter warsztatów. Warsztaty polegają głównie na analizie konkretnych przypadków z jakimi dietetyk prowadzący szkolenie faktycznie miał styczność  w swojej wieloletniej praktyce w poradni żywieniowej. (Analiza jest zróżnicowana, rozmawiamy o dzieciach, kobietach w ciąży, otyłości i nadwadze, sportowcach itd.)

 

Kursanci sami będą mieli możliwość wykonania analizy składu ciała oraz interpretacji wyników wybranych pacjentów. (W trakcie warsztatów nie interpretujemy wyników analizy składu ciała kursantów).

 

Warsztaty to część praktyczna gdzie nauka skupia się na analizie konkretnych przypadków, interpretacji wyników, przeprowadzaniu wywiadów oraz dobieraniu właściwego postępowania dietetycznego dla pacjentów indywidualnych poradni żywieniowej.

 

Staramy się prowadzić szkolenia w małych grupach do około 15 osób.

 

Szczegółowo omówimy i przeanalizujemy wybrane przypadki, kursanci sami będą próbowali dostosować odpowiednie postępowanie żywieniowe i terapeutyczne.

 

Wybieramy przypadki ciekawe -  nie tylko związane z otyłością czy niedowagą, ale również nietolerancjami pokarmowymi a szczególnie z różnego rodzaju schorzeniami.

 

Szkolenie przeznaczone jest głównie dla osób które planują rozpocząć pracę w poradni żywieniowej, siłowni czy klubie fitness - wszędzie tam gdzie będą mieli styczność z indywidualnym pacjentem. Dodatkowo zapraszamy osoby planujące rozpocząć prowadzenie własnej działalności gospodarczej.

Szkolenie przeznaczone jest dla osób które znają podstawy dietetyki, zasady przygotowania diet i jadłospisów.

 

Zapraszamy również studentów którzy  muszą odbyć wakacyjne praktyki w poradni żywieniowej.

 

 

 

PLAN SZKOLENIA


  1. Pierwsza wizyta pacjenta w poradni żywieniowej. Wizyty kontrolne, praktyczna strona prowadzenia indywidualnej porady żywieniowej. (Jak powinna wyglądać karta pacjenta, gdzie ją przechowywać, kartoteka elektroniczna czy papierowa, dokumentacja i jej przechowywanie - sprawdzone propozycje).
  2. Pacjent w gabinecie -  czyli jak powinna przebiegać prawidłowo przeprowadzona wizyta indywidualnego pacjenta - analiza wybranych przypadków - sposób postępowania. (Ten punkt szkolenia ma  charakter warsztatowy. Pokażemy jak krok po kroku powinniśmy przeprowadzić wizytę, na co zwrócić uwagę - jakie pytania zadać by pacjent nie czuł się speszony.
  3. Jak prawidłowo przeprowadzić wywiad z pacjentem, by był kompletny -  analiza przypadków, zwracamy uwagę na najczęściej popełniane błędy.
  4. Analiza składu ciała- przebieg badania, rodzaje sprzętów do analizy, przeciwwskazania -  praktyczna nauka na analizatorach składu ciała.
  5. Interpretacja wyników analizy składu ciała w zależności od przypadku - analiza wybranych przypadków.
  6. Przedstawienie wyników analizy składu ciała językiem pacjenta.
  7. Motywacja pacjentów do działania.
  8. Propozycja diety - czyli jak rozmawiać by zachęcić pacjenta do stosowania diety i jej zakupienia w naszym gabinecie.
  9. Przygotowujemy jadłospis- czyli jak opracować indywidualny jadłospis dla określonych grup pacjentów.
  10. Suplementy diety - stosujemy czy nie - jakie jest ich prawdziwe działanie -  poglądy pacjentów.
  11. Pytania najczęściej zadawane przez pacjentów.
  12. Metody pracy z dziećmi i osobami starszymi.


 

 

 

WARSZTATY


 

Warsztaty będą polegały na analizie przypadków medycznych wybranych przez dietetyków prowadzących pacjentów indywidualnych.

Kursanci sami będą przeprowadzać analizę składu ciała oraz będą interpretować wyniki wybranych przez nas pacjentów.
Warsztaty to część praktyczna gdzie nauka skupia się na analizie konkretnych przypadków, interpretacji wyników, przeprowadzaniu wywiadów oraz dobieraniu właściwego postępowania dietetycznego dla pacjentów indywidualnych poradni żywieniowej.

Szczegółowo omówimy i przeanalizujemy wybrane przypadki, kursanci sami będą próbowali dostosować odpowiednie postępowanie żywieniowe i terapeutyczne.

Wybieramy przypadki ciekawe -  nie tylko związane z otyłością czy niedowagą, ale również nietolerancjami pokarmowymi a szczególnie z różnego rodzaju schorzeniami. 

Zapraszamy również studentów którzy  muszą odbyć wakacyjne praktyki w poradni żywieniowej.

 

 

PROWADZĄCY


 

 

mgr Katarzyna Kaszyca - dietetyk, specjalista zdrowia publicznego,

właściciel Instytutu Dietetyki i Promocji Zdrowia, wieloletni praktyk

 

CZAS TRWANIA SZKOLENIA

 

czas trwania szkolenia jest zależny od  ilości uczestników szkolenia -
z reguły szkolenia trwa od 6 do 10 h.

 

Nie jesteśmy w stanie przewidzieć dokładnego zakończenia szkolenia (Szkolenie często przybiera formę dyskusji, a kursanci mają niezliczoną ilość pytań - wychodząc więc na przeciw Państwa potrzebom nie narzucamy czasu zakończenia kursu - staramy się być do Państwa  dyspozycji tak długo jak to konieczne)

 

Z UWAGI NA DUŻE ZAINTERESOWANIE SZKOLENIEM PROSIMY O WCZESNE REZERWOWANIE MIEJSC -
ilość miejsc w grupach jest ograniczona.

 

 

GDZIE I KIEDY?


Już wkrótce nowe terminy szkolenia.

 

 

 

UWAGA:

Szkolenie KATOWICKIE - odbywa się w Tychach lub Katowicach - jest to uzależnione od grupy szkoleniowej. W przypadku mniejszej grupy szkoleniowej szkolenie odbywa się w Głównej Siedzibie Instytutu w Tychach, w przypadku większej grupy szkoleniowej szkolenie realizujemy w wynajętej sali szkoleniowej na terenie Katowic - dokładny adres  zostanie podany na 2 tygodnie przed planowanym szkoleniem - po zebraniu grupy szkoleniowej. W Warszawie szkolenie odbywa się w okolicach centrum miasta - również w wynajmowanej sali szkoleniowej - zależnie od ilości uczestników. Dokładny adres  zostanie podany na 2 tygodnie przed planowanym szkoleniem.

 

 

KOSZT


 

studenci - 350 zł
pozostali - 390 zł

 

Cena szkolenia zawiera:

 

- materiały szkoleniowe  (skoroszyty, tabele, itp.),

- kontakt z dietetykiem prowadzącym szkolenie również po zakończeniu szkolenia i możliwość  zadawania pytań. (do miesiąca po zakończeniu szkolenia)

-  drobny poczęstunek

- NOWOŚĆ! Wykupując kurs w naszej placówce otrzymujesz GRATIS miesięczny dostęp do programu kcalmar, wraz z dokładną instrukcja obsługi programu w formie filmu i prezentacji.

 

 

Szkolenie kończy się wystawieniem imiennego certyfikatu.

 

 

 

Dostęp do najnowszego programu do  tworzenia jadłospisów kcalmar.pro - Pakiet Premium lub Master jest ważny przez miesiąc od momentu wprowadzenia kodu który otrzymasz na szkoleniu.

 

Sprawdź jak to wygląda w praktyce tutaj - link na stronę https://kcalmar.com/accounts/dietitian/login/

 

 

A może korzystasz już z KCALMAR.PRO - jeśli tak mamy dla Ciebie zniżkowe kody na zakup programu kcalmar MASTER.

O szczegóły pytaj prowadzącego szkolenie.

 

SZKOLENIE: PRAKTYKA W INDYWIDUALNYM PORADNICTWIE ŻYWIENIOWYM

Imię i nazwisko
Adres
Twój e-mail
Telefon
PESEL
Miejsce urodzenia
Miejsce szkolenia
Katowice
Dane do FV
Twoja wiadomość
ZAPISZ SIĘ
ZAPISZ SIĘ
Formularz został wysłany - dziękujemy.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

W celu rezerwacji uczestnictwa w szkoleniu należy wypełnić poniższy formularz.

Przesłanie formularza jest równoznaczne z akceptacją regulaminu.

Wysłanie formularza nie jest równoznaczne z zapisaniem się na wybrany termin, jednak w przypadku dostępności tego terminu przysługuje gwarancja pierwszeństwa. O potwierdzeniu lub zaproponowaniu ostatecznego terminu poinformujemy telefonicznie oraz mailowo. Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest wpłata  zaliczki w kwocie 100 zł na podstawie przesłanej faktury.

ZAPISZ SIĘ DO ZDROWEGO NEWSLETTERA

I ODBIERZ 50 ZŁ RABATU NA KURS!

Poznaj 10 POWODÓW, dlaczego wybrać szkolenie: praktyka w indywidualnym poradnictwie żywieniowym:

ZAPISZ SIĘ NA SZKOLENIE

ZADZWOŃ

NAPISZ

ZAPISZ SIĘ NA KURS

Wszelkie prawa zastrzeżone dla Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia by SPECTRUM MARKETING © 2016

  +48 787 323 370

 

    rejestracja@instytutdietetyki.pl

 

GABINET W TYCHACH

 

ul. Owczarska 9
43-100 Tychy

 

 

 

 

 

GABINET W KATOWICACH

 

ul. Podgórna 4
40-008
Katowice

GABINET W ZABRZU

 

ul. Wolności 338b
41-811 Zabrze

Niedługo znajdziesz nas także w Sosnowcu, Gliwicach i Bielsku-Białej.

GODZINY OTWARCIA:

 

poniedziałek 08:00 – 20:00
wtorek 08:00 – 20:00
środa 08:00 – 20:00
czwartek 08:00 – 20:00
piątek 08:00 – 16:00

 

NASZE SIEDZIBY

DOŁĄCZ DO NAS W SIECI:

KONTAKT:

Nasi Partnerzy:

 

DANE DO PRZELEWÓW:

 

Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia

41-409 Mysłowice, Kosztowska 27

ING BANK ŚLĄSKI: 50 1050 1399 1000 0091 4749 5429


Kod Swift ING Banku Śląskiego czyli: INGBPLPW
IBAN tworzymy poprzez dodanie tylko liter PL przed numerem rachunku.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

ZAPISZ MNIE
ZAPISZ MNIE
Witaj w Naszym gronie :)
Jeżeli nie podasz nam swojego maila, to nie
mamy jak do Ciebie pisać.

tel. 787 323 370

NAPISZ DO NAS

SKLEP ONLINE