
NA CZYM POLEGA TEST FOOD TEST 220?
Food Print 220+ bada 223* pokarmy, każdy oddzielnie.
Test pozwala na wykrycie produktów żywnościowych powodujących wytwarzania przeciwciał IgG, które mogą brać udział w wielu stanach zdrowotnych, takich jak nietolerancje pokarmowe, zespół jelita drażliwego, egzema czy zapalenie stawów.
Badanie wykonywane jest z krwi włośniczkowej (krew pobierana z palca) i przesyłane do certyfikowanego laboratorium Cambridge Diagnostics w Warszawie. Wynik jest czytelny, zrozumiały dla każdej osoby. (zdjęcie poniżej) i stanowi podstawę do ułożenia diety eliminacyjno-rotacyjnej - skutecznej terapii nadwrażliwości pokarmowej.
BADANE ANTYGENY POKARMOWE
- Produkty mleczne: alfa-laktoalbumina, beta-laktoglobulina, białko jaja kurzego, kazeina, mleko bawole, mleko kozie, mleko krowie, mleko owcze, żółtko jaja kurzego
- Ziarna zawierające gluten: gliadyna, jęczmień, kuskus, otręby pszenne, owies, pszenica, pszenica orkisz, pszenica twarda, słód, żyto
- Ziarna bezglutenowe: gryka zwyczajna, kasza jaglana, kukurydza, polenta, ryż, amarantu, tapioka
- Owoce: ananas, jabłko, oliwka, arbuz, jagody, papaja, awokado, jeżyny, pomarańcza, banan, kiwi, porzeczka czerwona, brzoskwinia, liczi chińskie, rabarbar, cytryna, limonka, rodzynka, czarna porzeczka, malina, śliwka, daktyl, mandarynka, truskawka, figi, mango, winogrona (ciemne, różowe, jasne), granat, melon,wiśnia, grejpfrut, morela, żurawina, gruszka, morwa, gruszla, nektarynki
- Warzywa: bakłażan, boćwina, bób, brokuły, brukselka, burak, cebula, cieciorka, cykoria, czerwona fasola, fasola biała, groszek zielony, kabaczek zielony, dynia, kalafior, kapary, kapusta biała, kapusta czerwona, karczoch, komosa ryżowa, koper rzymski, maniok jadalny, marchew, ogórek, papryka (czerwona, zielona i żółta), pomidor, por, rukiew wodna, rukola, rzepa, Rzodkiewka, sałata, seler, słodki ziemniak, soczewica, soja, szalotka, szparagi, szpinak, zielona fasola szparagowa, ziemniak
- Ryby i owoce morza: dorada (sparuj aurata), dorsz, glon espaguette, glon spirulina, glon wakame, homar, karp, kawior, krab, krewetki, łosoś, łupacz, makrela, małż, małż (eisis directus), omułek jadalny, mątwa, morlesz (pagellus centrodontus), morszczuk, okoń, okoń morski, ostryga, ośmiornica, płastuga, przegrzebki,pstrąg, sardelowa te, sardynka, sepia/kalmar, sercówka jadalna, sola, szczupak, śledź, ślimak morski, tuńczyk, turbot, wąsonogi, węgorz, włócznik, żabnica
- Mięso: cielęcina, dzik, indyk, jagnięcina, kaczka, konina, królik, kura, kuropatwa, mięso kozie, przepiórka, sarnina, struś, wieprzowina, wołowina, wół
- Zioła i przyprawy: anyż, bazylia, chmiel, curry(przyprawa), cynamon, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, gorczyca, goździk, imbir, kminek, kolendra, koperek, liść laurowy, lukrecja, majeranek, mięta, mięta pieprzowa, miłorząb, papryczka chili (czerwona), pieprz Cayenne, pieprz ziarnisty (czarny i biały), pietruszka, pokrzywa, rozmaryn, rumianek, szafran, szałwia, tymianek, wanilia, żeńszeń
- Orzechy i nasiona: cibora jadalna, kokos, len zwyczajny, migdały, nasiona słonecznika, orzech brazylijski, orzech laskowy, orzech makadamia, orzech nerkowca, orzech włoski, orzech ziemny, orzeszki piniowe, pistacje, rzepak, sezam
- Inne: agar, aloes zwyczajny, cukier trzcinowy, drożdże piekarskie, drożdże piwowarskie, grzyby, herbata czarna, herbata zielona, kakao, kasztan jadalny, kawa, miód, orzeszek kola, karob, transglutaminaza
ZOBACZ PRZYKŁADOWY WYNIK BADANIA

Ile to kosztuje?
1597 zł