TORTILLA RAZOWA ZAPIEKANA Z KURCZAKIEM I SEREM, SURÓWKA Z POMIDORÓW - SOS CZOSNKOWY

 

 

Składniki na 1 porcję

Ser gouda (tłusty) - 40 g (2.67 x Plasterek)
Filet z piersi kurczaka (bez skóry) - 70 g (0.7 x Porcja)
Olej rzepakowy - 5 g (0.5 x Łyżka)
Sól (biała) - 3 g (3 x Szczypta)
Pieprz biały - 2 g (2 x Szczypta)
Pomidor - 120 g (1 x Sztuka)
Czosnek - 5 g (1 x Ząbek)
Jogurt naturalny (2% tł.) - 100 g (5 x Łyżka)
Winogrona - 80 g (1.14 x Garść)
Koncentrat pomidorowy (30%) - 15 g (0.6 x Łyżka)
Tortilla pełnoziarnista - 90 g (1.48 x Sztuka)
Zioła prowansalskie - 5 g (1.67 x Łyżeczka)
Sałata lodowa - 40 g (2 x Liść) 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzej olej i usmaż kurczaka pokrojonego wcześniej w kostkę.
Dodaj ulubione przyprawy np.: paprykę czerwoną, czosnek, sól, pieprz. Tortillę posmaruj koncentratem, posyp ziołami prowansalskimi. Na środku ułóż ser w plastrach lub starty, oraz kurczaka. Zawiń w rulonik - spłaszcz lekko ręką. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 20 min lub do zrumienienia. Wyjmij i pokrój w paski z ukosa. Pomidora pokrój w kostkę, sałatę porwij - wymieszaj. Jogurt wymieszaj z rozmiażdżonym czosnkiem - dopraw do smaku solą, pieprzem.
Surówkę dopraw sosem czosnkowym. Pozostały sos można wykorzystać jako dip do
tortilli.

 

 

 

Wartość odżywcza:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KATARZYNA KASZYCA

opracowała przepisy i artykuł

kategoria: danie główne

 

 

13 listopada 2017

TORTILLA RAZOWA ZAPIEKANA Z KURCZAKIEM I SEREM, SURÓWKA Z POMIDORÓW - SOS CZOSNKOWY

Z serii Zdrowy Blog:

20 kwietnia 2018
CIASTECZKA Z JABŁKIEM I AMARANTUSEM     Składniki na 10 porcjI   Zjedz 1 z 10 porcji   Jabłko - 150 g (1 x Sztuka) Ekspandowane ziarno amarantusa - 15 g (5 x Łyżka)
20 kwietnia 2018
SAŁATKA Z  BOBEM I SŁONECZNIKIEM     Składniki na 1 porcję Sałata lodowa - 50 g (2.5 x Liść) (na zdjęciach sałata batawska) Bób - 70 g (0.88 x Garść) Słonecznik, nasiona,

COŚ NA DESER:

UMÓW SIĘ TELEFONICZNIE

NAPISZ DO NAS

Dołącz do nas na:

 

 

 

 

ZAPISZ MNIE
ZAPISZ MNIE
Witaj w Naszym gronie :)
Jeżeli nie podasz nam swojego maila, to nie
mamy jak do Ciebie pisać.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

Wszelkie prawa zastrzeżone dla Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia by SPECTRUM MARKETING © 2016

  +48 787 323 370

 

    rejestracja@instytutdietetyki.pl

 

GABINET W TYCHACH

 

ul. Owczarska 9
43-100 Tychy

 

 

 

 

 

GABINET W KATOWICACH

 

ul. Podgórna 4
40-008
Katowice

GABINET W ZABRZU

 

ul. Wolności 338b
41-811 Zabrze

Niedługo znajdziesz nas także w Sosnowcu, Gliwicach i Bielsku-Białej.

GODZINY OTWARCIA:

 

poniedziałek 08:00 – 20:00
wtorek 08:00 – 20:00
środa 08:00 – 20:00
czwartek 08:00 – 20:00
piątek 08:00 – 16:00

 

NASZE SIEDZIBY

DOŁĄCZ DO NAS W SIECI:

KONTAKT:

Nasi Partnerzy:

 

DANE DO PRZELEWÓW:

 

Instytut Dietetyki i Promocji Zdrowia

41-409 Mysłowice, Kosztowska 27

ING BANK ŚLĄSKI: 50 1050 1399 1000 0091 4749 5429


Kod Swift ING Banku Śląskiego czyli: INGBPLPW
IBAN tworzymy poprzez dodanie tylko liter PL przed numerem rachunku.

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO Z NOWINAMI O ZDROWYM ŻYCIU?

ZAPISZ SIĘ DO
ZDROWEGO NEWSLETTERA

ZAPISZ MNIE
ZAPISZ MNIE
Witaj w Naszym gronie :)
Jeżeli nie podasz nam swojego maila, to nie
mamy jak do Ciebie pisać.

tel. 787 323 370

NAPISZ DO NAS